Assemblage uit 2015 bio

€ 2372Inclusief BTW
  • ID: 99125
  • Product Merk : Lehner Wijn
  • EAN nummer : 9120037881371
  • Inhoud:: 750ml

Assemblage uit 2015 bio

Proefnotitie:
In het glas domineerden donkere kersenrode tinten. In de neus zijn er tonen van donkere bessen, bramen, zwarte bessen, kersen en wat donkere chocolade aanwezig. Daarbij oneindige indrukken en fruitigheid in de mond, vergezeld door geroosterde aroma's van chocolade en delicatesse koffie. De sterke body maakt indruk, harmonieuze tannines, zacht en geïntegreerd en over het algemeen erg intens. 

Lehner Bioweingut:
“De term "assemblage" komt uit de geschiedenis van de kunst en betekent de opstelling van verschillende elementen tot een esthetisch totaalbeeld. Waarbij de interactie van de individuele fragmenten de hoofdrol speelt en de individuele componenten minder belangrijk zijn. 

Onze Assemblage is een assemblage van Zweigelt, Blaufränkisch en Cabernet Sauvignon druiven. Met zorg en geduld hebben we de wijn in houten vaten bewaard, om de meest geschikte en unieke samenstelling bij elkaar te brengen. Zo'n samenstelling is een kostbaar proces van herhaaldelijk evalueren en bespreken en soms ook helemaal opnieuw beginnen om de juiste delen van fruit, tannine, body en extracten samen te brengen in een harmonieuze assemblage. Maar het was het waard! Men bereidt zich voor op deze wijn alvorens te drinken en kiest het juiste gezelschap hiervoor. Hoewel de wijn een zeer lang kan rijpen, zal hij het naar schatting zeker niet kunnen laten zien, aangezien de wijn dan vaak al opgedronken is.”

Natuurwijnen uit Oostenrijk

Het biologische wijngoed Lehner maakt biologisch gecertificeerde wijnen en mogen het Europese keurmerk dragen. Bovendien zijn de richtlijnen van DEMETER Austria van toepassing, wat de diepe overtuiging van de wijngaard aangeeft met betrekking tot biodynamische werkwijze. Een antroposofische werkwijze waarbij wijnbouw in harmonie is met de natuur.

* BioWeingut Lehner produceert veganistische en biologische wijnen.
* BioWeingut Lehner maakt gebruik van typische Oostenrijkse druivenrassen.
* Bij BioWeingut Lehner staat ambacht centraal.Gebruik van machines wordt
tot een minimum gereduceerd.
* Wijnen gisten spontaan en natuurlijk, zonder toevoegen en hulpmiddelen.
* Natuurlijke gewasbescherming wordt zinvol toegepast.
* BioWeingut Lehner maakt gebruik van biodynamische preparaten om de vitale en minerale bodem op peil te houden.
* BioWeingut Lehner zorgt voor genoeg ruimte voor biodiversiteit waardoor allerlei soorten
dieren (vogels, zoogdieren, insecten) zich thuis voelen.

BioWeingut Lehner is meermaals bekroond op de Internationale Bioweinpreis in 2018. 28 landen en 1086 wijnen namen deel aan deze wedstrijd, waarbij Lehner maar liefst 11 keer in de prijzen is gevallen!

Ingredienten
Bevat SULFIET

Biologisch: NL-BIO-01

Koel en donker bewaren.

Distributeur
Holland Pharma
Bosberg 41
7271 LE  Borculo