Thema: Ademhaling

Aan de basis van 'de langste adem hebben', staat goed onderhoud centraal.

ADEMHALING:
LONGEN

Onze longen zorgen ervoor dat ons lichaam elke 4 seconden zuurstof ontvangt. Goed werkende longen zijn dus onmisbaar.

ADEMHALING:
INDICATIES

Om te kunnen leven moeten we ademen. Goed kunnen ademen is dus van levensbelang. Het effect van een verstoorde ademhaling kan uiteenlopende gevolgen hebben:

verstopping, vermoeidheid, koude voeten, koude neus, duizeligheid, depressie, burn-out, hartritmestoornissen, hoofdpijn, hyperventilatie, paniekaanvallen, slecht en onrustig slapen, niet kunnen ontspannen en het verstijven van de spieren in het lichaam.

Onze ademhaling wordt geregeld in het ademcentrum in de hersenen. Dit gaat geheel automatisch. Het ademcentrum regelt hoe vaak we ademen per minuut en stuurt de zenuwen en spieren aan om de ademhaling mogelijk te maken.

ADEMHALING:
KEEL EN NEUS

Alle lucht in het lichaam moet via de neus of de mond, door het keelgebied naar het strottenhoofd, de luchtpijp en de longen. 

 

ADEMHALING:
ORTHOMOLECULAIR

De orthomoleculaire natuurgeneeskunde kijkt in een groter verband: hoe en waarom zijn of ontstaan er longklachten? 

 

ADEMHALING:
COACHING

Anette Weers is ademcoach. De ‘ver-ademing voor lichaam en geest’ en ‘ik kies voor ademen, ik kies voor leven’ spreken voor zichzelf.

 

ADEMHALING:
TIPS EN ERVARINGEN

Enkele ervaringsdeskundigen delen hun praktische kennis met jou. Lees verder voor inzichten die jou verder kunnen helpen.

 

ADEMHALING:
ERNSTIGE AANDOENINGEN

De ademhaling kan je flink benomen worden door acute aandoeningen die vaak van chronische of zelfs fatale aard kunnen zijn.

 

ADEMHALING:
NATUURLIJKE ONDERSTEUNING

Welke ondersteuning bij ademhaling kun je van de natuur verwachten? Van Cordyceps tot Tijm en van Hyssop tot Heems...

ADEMHALING:
SPREUKEN EN GEZEGDEN

De Nederlandse taal laat van zich spreken als het gaat over de ademhaling. Van 'Het komt me de keel uit' tot 'Zolang er adem is, is er hoop'.