CORDYCEPS:
DE OORSPRONG

Cordyceps – de keizerlijke paddenstoel – is een in China traditioneel gebruikte paddenstoel, die op 3000 tot 5000 meter hoogte groeit in het Himalaya hooggebergte en andere bergketens in Tibet en China. De paddenstoel gedijd alleen goed op deze hoogte. 

 

CORDYCEPS:
WAT IS HET?

Cordyceps bevordert de cellulaire energieproductie, de zuurstofutilisatie en stimuleert de bloedsomloop en de doorbloeding van alle orgaansystemen. Dit verklaart mede dat Cordyceps het prestatievermogen en de geestelijke helderheid vergroot.

 

 

CORDYCEPS:
HART- EN VAATZIEKTEN

Cordyceps kan uitzonderlijk gunstig werken op hart- en vaatziekten. Het is een natuurlijke bloedverdunner en kan een goede invloed hebben op de bloeddruk. Daarnaast helpt de paddenstoel bij cholesterol verlaging en kan het het afnemen van bloedvetten bevorderen.

 

 

CORDYCEPS:
TEGEN VEROUDERING

Deze paddenstoel is een krachtige antioxidant en het verbetert de opname van zuurstof in het bloed. Zowel de maximale zuurstofcapaciteit van het bloed als de zuurstofvoorziening van het weefsel worden verhoogd. Bij vroegtijdige ouderdom kan Cordyceps steun bieden.

 

 

CORDYCEPS:
POPULAIR BIJ SPORTERS

Niet alleen in de geneeskunde, maar ook in de sport is Cordyceps goed bekend. Tijdens de Olympische Spelen van 1992 wonnen de Chinezen niet alleen veel medailles maar wisten ook vele records te vestigen. Het 'geheime wapen' van de Chinezen was Cordyceps. 

 

 

CORDYCEPS:
LIBIDO EN VRUCHTBAARHEID

Binnen de traditionele chinese geneeswijzen wordt cordyceps gezien als libidostimulerend middel. Onderzoek laat zien dat bij mannen de kwantiteit van de geslachtshormonen toeneemt en bij vrouwen kan het vruchtbaarheid vergroten door oestrogeenverhoging.