Omega-3 Index

€ 6995Inclusief BTW
 • ID: 105165
 • Product Merk : Mijn-lab-test

Omega-3 Index

Omega-ratio-test

 • Resultaten bekend: 10 dagen
 • Laboratorium: Duitsland
 • Certificaten: ISO
 • Methode: Dried Spot Blood (DSB)
 • Afname: Vingerprik bloed
 • Hoeveelheid bloed: 2 grote druppels

De vetzuren bloedtest meet de Omega-3 en Omega-6 ratio.

De Omega-3 Index meet het gehalte aan de omega-3 vetzuren EPA en DHA, met als doel de gezondheid van uw hart en bloedvaten te volgen. Nu blijken diezelfde omega-3 vetzuren eveneens uw cellen langer jong te houden.

Als uw omega ratio onder de 8% uitkomt dan kunt u overwegen om een supplement te gebruiken. Omega-3 vetzuren komen van nature voor in vette vis, maar helaas eten de meeste mensen nog steeds niet de aanbevolen twee porties (liefst vette) vis per week. Kies voor een supplement dat u per dag portie minstens 500 mg tot 1000 mg EPA+DHA aanlevert. EPA en DHA zijn de twee belangrijkste omega-3 vetzuren.

Let op het evenwicht tussen Omega-3 en Omega-6 vetzuren.

Uit onderzoek blijkt dus dat een onevenwichtige balans tussen omega-3- en omega-6-vetzuren verantwoordelijk is voor hart& vaatziekten, hoge bloeddruk, depressie, diabetes en overgewicht.

Deze twee soorten vetten moeten namelijk strijden om dezelfde enzymen die ze omzetten in nuttige stoffen voor het lichaam. Teveel omega-6-vetten kan zelfs een belangrijke oorzaak zijn van allerlei stemmingen en gedragsstoornissen. We eten gemakkelijk veel te veel omega- 6 vetzuren uit vlees, zuivelproducten en plantaardige oliën zoals saffloer-, zonnebloem-, mais-, sesam- en arachideolie. Door minder omega- 6 en meer omega-3 te consumeren, kunt u het optimale 5:1 tot 2:1 evenwicht bereiken, en er voor zorgen dat u niet op de 15:1 ratio komt, die vaak voorkomt in het westerse dieet.

Met een goede verzuren index:

 • Verlaagt u het risico op een hartaanval aanzienlijk
 • Heeft u een verhoogde kans op het overleven van een hartaanval
 • Heeft u tot 10 x minder kans op een plotselinge hartdood en
 • heeft u vermoedelijk minder kans op hartritmestoornissen

* Bron: gerenommeerd Duits lab Omegametrix (www.omegametrix.de)

Teveel omega 6 vetzuren zijn ongezond

Wanneer de verhouding tussen omega 3 en 6 een tekort aan omega 3 is. Dan kan omega 6 ongewenste ontstekingsprocessen veroorzaken. Hoewel omega 6 (vooral gamma-linoleenzuur) in de basis gezond is, kan dit omslaan in ongezond als de juiste verhouding tussen omega 3 en 6 verstoord raakt. De opvattingen over de omega 6 (linolzuur) vetzuren zijn dus door huidige onderzoeken gewijzigd.

Hoe werkt de test?

U krijgt per post een pakketje toegestuurd met een klein doosje. Dit doosje bevat alles wat u nodig heeft om via een vingerprikje een paar druppels bloed op een speciaal stukje ''karton'' te laten druppelen. Als u de instructies volgt kan het bijna niet fout gaan. Vervolgens stuurt u, uw bloedsample op middels de bijgeleverde retourenveloppe naar ons aangesloten en gecertificeerde lab in Duitsland. Na enkele dagen krijgt u uitslag over uw Omega vetzuren balans.

Bloedonderzoeken en thuistesten van Mijnlabtest.nl

Mijnlabtest.nl introduceert de nieuwste vormen van capillaire (vingerprik) bloedonderzoeken voor artsen, therapeuten en consumenten in Europa. We staan voor hoogwaardige bloedonderzoeken, die bovendien gekoppeld kunnen worden aan onze DNA onderzoeken. U voorziet ons van slechts enkele druppels bloed die wij onderzoeken om uw huidige gezondheidssituatie vast te stellen. Onze aangesloten professionals kunnen u helpen met uw uitslag, zodat u uw lifestyle zo goed mogelijk kan aanpassen aan de resultaten van het onderzoek.

Combineer DNA onderzoek met bloedonderzoek

Naast genetisch onderzoek voor de beste lifestyle op de lange termijn, vinden we het belangrijk om de actuele status van de cliënt vast te kunnen stellen. Dankzij onze unieke bloedonderzoeken kunnen we de huidige situatie van een cliënt aantonen. Zo ondersteunen we de complementaire zorg om gefundeerd en resultaatgericht te werk te gaan, zowel als het gaat om acute als om preventieve behandeling van cliënten.

Voordelen van onze thuistesten

 • U hoeft niet naar een prikpost
 • U ontvangt een duidelijke handleiding
 • U krijgt zelf de uitslag via e-mail
 • De bloedonderzoeken zijn gevalideerd
 • De bloedkits zijn CE gecertificeerd